A Titanic musical új változatát láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékokon

titanic-lg.jpg

A szerzők kivételes engedélyével non replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval állíthatja színpadra a Titanic musicalt Somogyi Szilárd rendező a Szegedi Szabadtéri Játékokon jövő augusztusban magyarországi bemutatóként  - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense hétfőn az MTI-t. 

Szalai Anna közölte, hogy Budapesti Operettszínház rendezőjének olyan nagy sikerű Dóm téri előadások kapcsolódnak a nevéhez, mint az Elfújta a szél, az Abigél vagy - társrendezőként - az Ének az esőben.

A rendező és a jelenleg elsősorban Németországban dolgozó Balassa Krisztián karmester a héten tartotta a szereplőválogatás első körét Budapesten. A legjobbak már készülhetnek a decemberre tervezett második fordulóra: ezután fog kiderülni, hogy kik énekelhetik elsőként Magyarországon a Broadwayt is meghódító dalokat.

A Titanic történetét számos feldolgozásban láthatta a közönség, többek közt a kultikus filmben is. Az ötszörös Tony-díjas musicalben számos szerethető, történelmileg is hiteles karakter sorsa bontakozik ki majd a Dóm téri színpadon.

"A Titanic, az álomhajó története megmutatja, milyen szélsőségekre képes az ember, amikor a legnagyobb álmait próbálja elérni, vagy mikor vészhelyzetbe kerül. Hiába telt el több mint száz év a hajó útja óta, felfedezhetők furcsa párhuzamok a mai világgal" - mondta el a rendező.

Forrás : MTI | Kép: bju.edu