"Ha nyolc férfi énekel..." - Gregorian koncerten jártunk

01_pressefoto_gregorian_header-9ec8e94bad.jpg

Tegnap a MOM Sportban Gregorian koncerten voltunk, melyben meg kell mondjam kellemeset csalódtam. Eleinte óckodtam tőle, nem vagyok híve az ilyen tipusú zenének, de igazán jó volt, mindenkinek szívből tudom ajánlani, hogy egyszer nézze meg őket.

A koncert ugyan késve kezdődött, de ezen már szinte meg sem lepődünk a mai világban. Aztán egyik pillanatról a másikra, nem elhalkultak a fények, hanem konkrétan valaki lenyomta a kapcsolót és sötét lett, kezdetét vette a koncert.

Jelenlegi felállás szerint nyolc férfi alkotja a Gregorian együttest. Biztos mindenki már csak kinézet alapján tudná melyik együttes ez, hiszen a nyolc ember druidának öltözve, köpeny és csukjában énekel. De nem ez teszi őket egyedivé, vagyis nem csak ez, hanem, hogy zseniálisan énekelnek. Minden daluk már már földöntúli és bár ez "karácsonyi" koncert volt azért lehetett hallani mást is a tipikus karácsonyi dalokon kívül.

Nagy meglepetésemre, a harmadik vagy negyedik számnál megjelent Amelia Brightman (ha valaki nem ismerné, ő Sarah Brightman testvére) és beszállt az éneklésbe. Hát mondom, ilyen szerencsém tuti nincs. Tudni kell, hogy én nagy rajongója vagyok a Brightman testvéreknek, imádom mind a kettejüket, zseniálisan énekelnek.

Amelia csodásan festett, de ha ez nem lett volna elég csodásan is énekelt. Érdekes módon az ő magas hangja és a férfiak mélye tökéletesen kiegészíti egymást. Igazán fantasztikus volt hallgatni őket együtt,

Ha már a férfiaknál tartunk, meg kell mondjam azt is, hogy életemben nem láttam ennyire szétesett koreográfiát. Bármit, amit nyolcuknak egyszerre kellett volna csinálnia, ezt nem csinálták egyszerre. Inkább olyan volt, mintha ott helyben találták volna ki, hogy na most forgunk, vagy felemeljük a kezünket, nem pedig előre megtervezett dolog lett volna. Aranyosak voltak ezzel a kis bénázással.

Igazi örömzenélés volt ez, az elejétől a végéig, három ráadással és megannyi meglepetéssel. Volt, hogy girátoztak közösen, lejöttek a színpadról és minden zenei kíséret nélkül énekeltek. Igazán sajnálhatják azok, akik nem várták végig a koncertet, hanem leléptek hamarabb.

Video: saját / kép: verti-music-hall.de