Daredevil - vége a 3. évadnak - sorozatkritika

https_2f_2fblueprint-api-production_s3_amazonaws_com_2fuploads_2fcard_2fimage_2f849401_2fe8b0a60b-672f-4480-bf20-079faf336ac1.jpg

Unalom, unalom és még több unalom, halál és némi izgalom, ha jellemeznem kéne a Daredevil sorozat 3. évadját, nagyjából így nézne ki.

Miután a Marvel elkaszálta a Luke Cage-et és az Iron Fistet is, izgatottan vártam, hogy mit tudnak dobni a Daredevillel, hogy azt ne kelljel elkaszálni jövőre. 

Az évad szokásosan 13 részből áll, melyből 8 és fél olyan unalmas, hogy alig bírtam magam a kanapéhoz szögelni. Nem tudom voltak-e ezzel így másik is, de én halálra untam magam rajtuk.

Matt Murdock, ugye a Defenders végén az épület alatt marad Elektrával, innen indulunk. Persze ő túléli, de Elektra nem, vagyis nem derül ki. Matt az árvaházban köt ki, ahol felnőtt, ott ápolgatják, majd a templom alatti katakombákban tengődik és utálja a világot, Istent és magát is, de rettentő mód.

Sokan próbálják benne a lelket tartani és jobb belátásra bírni, visszaterelni Istenhez, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Matt mindenkit utál, nem akar a barátaival lenni, akik eközben azt se tudják él-e vagy sem, de szorgosan fizetik a lakbért utána. Idővel visszatér az ereje és a halni vágyása is, de szerencsétlenségére senki nem öli meg, pedig nagyon igyekszik. Aztán persze Wilson Fisk nagy rafináltságában kiszabadul. 

Ezt már hősünk sem nézheti behunyt szemmel és mindenképp vissza akarja a börtönbe juttatni, de még jobb lenne, ha a sírba sikerülne. Persze ez megint erkölcsi dilemmává válik, vagyis válna, ha Matt foglalkozna jelenleg az erkölcsökkel. De sebaj, vannak akik foglalkoznak helyette ezzel.

A továbbiakban Matt mindent megtesz, hogy valahogy tisztára mossa a nevét, Daredevil nevét, aki Fisk megbízásából egy másik ember, megvédje a barátait és persze megölje a gonoszt. 
Na de ez nem ilyen egyszerű. Fisk okosabb, mint bárki ebben a sorozatban. Manipulációban mindenkin túltesz és néha csak néztem, hogy na ne már, ennyire előre senki sem tud gondolkodni. Fisk esküszöm gyerekkorában is tett olyan lépéseket, melyek most Daredevil-nek keresztbe tesznek, ráadásul direkt. Najó, ez így nem igaz, de kb így állítja be a sorozat.

A nyolcadik rész végén van egy csavar, mely után kezd izgalmassá válni a sorozat. Itt ugyanis kiderül SPOILER, hogy ki Matt anyja. Ami meg kell mondjam még engem is váratlanul ért, de persze csak azért, mert nem olvastam a képregényt, aki olvasta, annak nem ekkora meglepetés a dolog. Ezután elszabadul a pokol. A szereplők hullanak, mint a legyek, a vér patakokban folyik, árulás és még több árulás, esküvő és még egy kis vér, mellyel el is jutunk a sorozat végéhez.

Hogy a gonosz elnyeri-e méltó jutalmát azt nem mondom el, mert akkor senki sem nézné meg, de annyi biztos, hogy ezekkel a karakterekkel még találkozni fogunk. Kingpinnel és a hamis Daredevillel biztosan. Karennel remélem nem, mert az agyamra megy!! (Apropó, ha valaki tudja, vagy tudni véli, hogy mi a kapcsolat Karen és Poindexter között, az ne habozzon megosztani velem, mert nekem nem sikerült rájönnöm. Előre is köszi!!)

Összességében egy jó kis évad lett, reményeim szerint nem kaszálják el, vagy legalábbis most még nem. Ajánlom mindenkinek, csak kitartás az első jó pár unalmas részhez.

Fotó: mashable.com