Isten veled Stan Lee!

stanleeunderrated.jpg

Tegnap jött a hír, melyet a Marvel rajongók félve vártak. Stan Lee-t kora reggel kórházba szállították, majd délután, életének 95. évében itt hagyott minket.

Stan Lee 1922-ben született New Yorkban, ő volt a Marvel atyja. Társaival, Jack Kirbyvel és Steve Ditkóval együtt alkotott olyan népszerű képregényeket, mint az X-Men, a Hulk, a Black Panther vagy A fantasztikus négyes, de Pókember, a Vasember és a Fenegyerek története is a nevükhöz fűződik.

Pályafutása során 75 országban, 25 nyelven, több mint kétmillió példányban jelentek meg képregényei. Képregényfiguráival 24 animációs tévésorozatban és számos játékfilmben is találkozhattak a nézők. De nem csak velük, hanem magával az alkotóval is, ugyanis Stan Lee gyakran feltűnt ezekben az alkotásokban kisebb cameo szerepekben, melyek a rajongók kedvencei voltak.

Az idei Comic Con-on már látszott, hogy valami nincs rendben, mikor is egy tüdőgyulladás miatt a Lee lemondta az oda tervezett programjait. Úgy tűnik ebből a betegségből a képregények atyjának már nem sikerült felépülnie, tegnap délután lánya jelentette be a rossz hírt.

Stan Lee december 28-án lett volna 96 éves. Hogy mi lesz ezután a cameokkal és mely filmekben láthatjuk még őt az kérdéses, de remélem a Bosszúállók 4.-ben még kap egy kis szerepet.

Kép: syfy.com