"Öregember nem vénember" - Deák Bill 70. szülinapi koncertjén jártunk

deak-bill-gyula-e1448184789655.jpg

Deák Billt, az öreg Bill kapitányt sok-sok néven hívják a médiák és a nép is, de mi maradjunk csak Billnél, aki idén 70 éves és ezen jeles alkalomból újra színpadra áll a Sportcsarnokban. Isten éltesse sokáig!

Tegnap ott voltunk ezen a koncerten és több százan, ezren énekeltük neki a Boldog Születésnapot! Nem is egyszer, nehogy elfelejtse egy percre sem, hogy szülinapos, sikerült a dalt minden harmadik, negyedik dala közé beékelnünk.

A koncert közel időben kezdődött, ami érdekesség számba megy ma már, hiszen ma divat késni. Presser Gábor példának okáért közel 40 percet késett, persze ráfogták, hogy a dugók miatt nem kezdik el időben a műsort, hogy mindenki odaérjen. Na köszi, utána meg az éjszakaival bumlizhattunk haza.

Bill kapitány kiállt és énekelt. De úgy, mintha az élete múlna rajta. Többször is megköszönte a bandatagoknak, a közönségnek, a technikusoknak és mindenkinek, hogy eljött ezen jeles alkalomkor és vele együtt ünnepel. Mondanom sem kell, hogy azért látszott, hogy már nem fiatal. Hiába a még mindig zseniális hang és kitartás, azért itt mégiscsak egy 70 éves ember áll a színpadon, aki minden erőfeszítése ellenére is elfárad és meg kell pihennie néha.

Ezekre a pihenőkre hívta meg Ganxsta Zoleet valamint Földes Lászlót is, hogy énekeljenek ők is egy kicsit. Ganxta két számot letolt, majd ment is haza, míg Hobo maradt és nagyjából egy fél koncertet lenyomott Bill-el, régi barátságuk emlékére.

Elhangoztak, vagyis elhangoztak volna a legnagyobb dalok, de sajnos a hangosítás olyan pocsék volt, hogy az énekhangot néha alig lehetett hallani, érteni meg még kevésbé. Bár lehet ez betudható Bill éneklésének is. Fene tudja, minden esetre volt itt Rossz vér, 60 év 60 csapás, István a király és emlékezésként A zöld, a bíbor és a fekete is.

A tömeg minden számot egyöntetűen énekelt és csápolt, bár Bill ezt még így is kevésnek találta, mivel folyamatosan biztatta a közönséget: "kezek, nem látom a kezeket". Igazi rock koncert volt ez, annak minden velejárójával együtt. Volt itt még pirotechnika is kérem szépen, nem is akármilyen.

Majd a koncert végén meglepivel és tortával is készültek a népek. Aztán még kis éneklés és visszatapsolás nélkül vége is volt a koncertnek, közel két és fél órával a kezdés után. Ami szavamra nagy szó, azt hittem másfél óra után vége lesz életkorra és mindenre való tekintettel.

 Kép: 24.hu | Videó: saját